Vanligaste lottonumren

Vanligaste lottonumren

Vissa nummer väljs oftare än andra när vi spelar på lotto. Det är till exempel inte ovanligt att man använder sig av datum när man tar fram sin lottorad. Eftersom ingen månad har fler än 31 dagar, väljer vi ofta bort nummer 32 och högre nummer. Genom att välja en blandning av nummer under och över 31 kommer du därför att minska risken att behöva dela jackpotten med många andra spelare.

Nummer med symbolik

Det är också så att vissa nummer under 31 är vanligare än andra. Brittisk statistik visar att nummer 7 är ett av de mest valda lottonumren. Nummer 7 anses vara något av ett turnummer, vars betydelse härstammar från flera olika antika civilisationer runt om i världen. Eftersom det är en siffra som anses föra tur med sig är det inte konstigt att det är ett av de mest populära numren. Studier som har gjorts visar att nummer 7 är 25% mer sannolikt att väljas än något annat nummer. Tiotusentals personer spelar varje vecka på lottoraden 1, 2, 3, 4, 5, 6. Det innebär också att en jackpott på 50 miljoner inte skulle vara värd mer än 5 000 kronor.

Nummer 13 å sin sida har i många kulturer ett rykte om sig att vara något av ett otursnummer. Därför drar sig många för att låta siffran ingå i lottoraden. Trots denna negativa association är är den statistiska sannolikheten för att detta nummer ska dras lika hög eller låg som något annat nummer. Det har dock visat sig att nummer 13 är det minst dragna numret i inte mindre än 7 nationella lotterier, vilket spär på detta mytomspunna nummers rykte. Genom att inkludera nummer 13 i din lottorad kan du försäkra dig om att vara relativt ensam om att vinna, om din lottorad skulle visa sig vara den rätta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *